søndag 15. juli 2012

Franske vanilje makroner

Franske makroner er søte små herligheter som krever mye tid, mest i form av venting og skolding av mandler. Når man ser og smaker resultatet er det likevel verdt det. Små delikate munnfuller!

Franske vanilje makroner
(20 stk)

  • 100 g mandelmel
  • 110 g eggehvite (ca 3 stk)
  • 200 g melis
  • 5 ss sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Konditorfarge
Begynn med å skolde mandler ved å koke opp vann og ha i mandlene til skallet løsner (ca 15-30 sek)

Hell av vannet og fjern skallet

Ha mandlene på en bakepapirkledd stekeplate og tørk i ovnen på 100 grader i 2-3 timermed ovnsdøren på gløtt
Mal mandlene med en mandelkvern, det finnes maskiner som kan gjøre dette, til du får fint mandelmel

Sørg for at bollen er ren og ha eggehviter sammen med litt sitronsaft og salt i en mikserbolle

Miks til det skummer og tilsett sukker litt etter litt før du øker hastigheten

Miks til du får en stiv marengs, men ikke overmiks

Tilsett farge og vaniljeekstrakt, jeg brukte gul farge fra Wilton
Sikt i melis og mandelmel.

Vend forsiktig inn med en slikkepott til du får en jevn og litt rennende røre
Ha en sprøytepose med rund tip i et stort glass og fyll opp ca halvparten av posen av gangen
Sprøyt ut makroner i den størreksen du ønsker,
Dypp fingeren i litt vann og press ned eventuelle topper. La makronene stå en halv time på benken og hvile før du steker dem på 150 grader i 10 - 12 minutter

La makronene ligge en stund på stekebrettet før du løfter dem forsiktig av
 

Fyll
(Forslag)

Bruk samme runde tip for å sprøyte fyllet på undersiden av en makron og plasser en annen oppå
Søte, både i utseende og smak. Gule i anledning påske!

Selv om disse har fått selvskap av en påskekylling kan de fint lages resten av året også.
Makroner holder seg et par dager i kjøleskap og kan fryses uten fyll

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar