søndag 19. august 2012

Pisking av marengs

Det finnes flere måter å lage marengs på og jeg vil her gå gjennom den enkleste varianten; Fransk marengs. Dersom du ønsker fremgangsmåten på Italiensk eller Sveitsisk marengs kan du lese om det her.

 Tips og triks

  • Bolle og redskaper må være helt rene og fullstendig fri for fett
  • Romtempererte eggehvite vil bli luftigere, men er enklest å skille når det er kaldt
  • Ferske egg er vanskeligere å få stive enn de som er litt eldre
  • For mye sukker for tidlig vil delvis ødelegge marengsen

Vanligvis følger mengde og hvilke ingredienser du skal bruke med i oppskriften den tilhører, men her er en enkel oppskrift

Marengs

  • 2 eggehviter
  • 50 g sukker/melis
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 klype salt

Ha eggehviter i en helt ren bolle og miks på lav hastighet til det skummer
 Øk hastigheten noe, tilsett salt og sitronsaft og litt senere også sukker/melis litt og litt
 Skru deretter opp hastigheten til maksimal styrke og miks til en stiv og blank marengs

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar